Agenda

Hieronder vind je een overzicht van klimaatbestendige activiteiten in Oisterwijk.

 • Er staat momenteel niets op de agenda.

 

Afgelopen evenementen

 • 8 oktober 2023

  Festival Futura

  Een festival met een duurzaam tintje. Bereid je voor op unieke, handgemaakte producten, heerlijk eten, ruimte voor een dansje en innovatie oplossingen voor een duurzamer leven. Want duurzaam leven is leuk en makkelijk!

  Dompel jezelf op zondag 8 oktober vanaf 10.30 uur onder in de wereld van:

  • Je huis verduurzamen.
  • Vintage shoppen.
  • Cosmetica? Ja dat kan ook milieuvriendelijker!
  • Liefde voor reizen en de natuur.
  • En niet te vergeten: proef en geniet van heerlijke biologische producten.

  Ook Klimaatbestendig Oisterwijk is aanwezig tijdens Festival Futura in Oisterwijk.

  Praktische informatie

  Datum: 8 oktober 2023

  Tijd: 10.30 – 16.00 uur

  Locatie: De Lind, Oisterwijk

   

  Meer informatie

 • 14 oktober

  Water voor later - VELT

  Velt organiseert een boeiende inspiratiedag ‘Water voor later’ op zaterdag 14 oktober in Oisterwijk. Op het programma staan boeiende workshops en wandelingen over waterkwaliteit en het belang van goed waterbeheer in je eigen tuin. Zo kan je bijvoorbeeld bijleren over wadi’s, natuurlijke zuivering van afvalwater of composttoiletten. Aanmelden kan tot en met 8 oktober.

  Aanmelden

  Meer informatie

 • 15 maart 2024

  Regenwater gebruiken in de tuin met een wadi. Hoe doe je dat? (Tilburg)

  Je leert in deze workshop dat het helemaal niet moeilijk is om zonder gevaar voor overstromingen je regenpijp af te koppelen op een beplante wadi. Je leert je tuinbodem analyseren en in te schatten hoe groot de wadi moet worden t.o.v. het dakoppervlak.
  En het leukste: je leert hoe je die wadi tot leven kunt brengen met prachtige, inheemse bloeiende planten. Zodat jouw wadi een magneet voor biodiversiteit wordt!

  Na deze workshop heb je een stappenplan tot je beschikking waarmee je dit leuke project in jouw eigen tuin kunt realiseren. Je krijgt inspiratie en praktische informatie met rekentools en plantenlijsten.

  Meer informatie

 • 19 maart 2024

  Filmavond: The Biggest Little Farm

  Kom op 19 maart naar de Tiliander voor de film The Biggest Little Farm. Filmmaker John en zijn vrouw Molly verruilen in 2011 de grote stad voor het platteland. In deze hartverwarmende documentaire volg je het koppel terwijl ze een stuk dor land ombouwt tot een unieke boerderij met een zelfregulerend ecosysteem.

  Deze film moet je gezien hebben, omdat:

  • de beelden van het landschap werkelijk adembenemend zijn;
  • je leert hoe elk beestje en plantje zijn doel in de natuurlijke orde heeft én hoe mooi de functies zijn van elk van deze organismen in onze wereld;
  • deze film je een verfrissende kijk geeft op hoe het óók kan.

  Compleet avondje uit

  Geniet van te voren van een heerlijke vegetarische maaltijd met de groente van biologische Tuin de Es. Je bent om 18.00 uur van harte welkom bij SEC eten en drinken.

  Mocht je de film al een keer gezien hebben: het blijft een feest om deze inspirerende film nogmaals in goed gezelschap te komen kijken.

  Na afloop is er onder leiding van Joska Zinkweg een kort nagesprek met Bart van de Broek van de Biologische boerderij ’t Schop uit #hilvarenbeek. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

  Koop kaartjes via de webshop van Tuin de Es

 • 26 maart - 1 april 2024

  Week van de Groene Tuin 2024 (landelijk)

  Tijdens de Week van de Groene Tuin 2024 gaan we samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen. Maak jij je tuin ook klaar voor meer regen en de droogte in de zomer?

  Meer informatie

Heb je ook een interessante activiteit voor de agenda?

Laat het ons weten!