Over Klimaatbestendig Oisterwijk

Klimaatbestendig Oisterwijk is er voor jou als inwoner van gemeente Oisterwijk. Voor jou die bij warm weer buiten wil genieten in zijn tuin en niet vanwege de hitte naar binnen moet. We willen niet dat je je zorgen maakt voor overstromingen bij heftige regenbuien.

Daar gaan wij aan werken! Dit doen we door jou te inspireren en te motiveren om zelf aan de slag te gaan. Op een makkelijke manier door inspirerende praktijkvoorbeelden en handvatten om zelf aan de slag te gaan te delen. Maar ook met een overzicht van bijvoorbeeld landelijke subsidies, het delen van campagnes en interessante bijeenkomsten.

Onze toekomstdroom?

Oisterwijk vrij van droogte, hitte- en wateroverlast voor een leefbare en aantrekkelijke omgeving voor natuur en mens.

Onderdeel van Duurzame Parelaars

De Duurzame Parelaars is en groep enthousiaste ondernemers, maatschappelijke organisaties, wethouders en ambtenaren uit Oisterwijk, Moergestel, Haaren en Heukelom. We zijn allemaal actief met duurzaamheid bezig. We komen samen om verbinding te maken en elkaar te versterken, want samen maken we Oisterwijk duurzamer!

 

 

Maak kennis met het bestuur

Evy Jansen, voorzitter en inwoner van Moergestel

Met een passie voor (moes)tuinieren, tweedehands shoppen en werk binnen de warmtetransitie kan ik zeggen dat ik veel om onze wereld geef. In andere landen heb ik mogen ervaren hoe met de natuur geleefd wordt. Dit wil ik zo graag een klein beetje naar Nederland halen, zodat wij en alle generaties na ons kunnen genieten van de prachtige wereld om ons heen. En dat kan met kleine stapjes, daarom zet ik mijzelf in voor Klimaatbestendig Oisterwijk.

Hans de Jong, penningsmeester en vervangend voorzitter, inwoner van Heukelom

Wonen in het buitengebied geeft een goede kijk op de omgeving en de veranderingen van het weer en klimaat. Daarom zie ik ook de noodzaak, om nu ik meer tijd heb (64 jaar en met pensioen), om me in te zetten voor een betere en klimaatbestendige leefomgeving.

Maarten Dewachter, secretaris en inwoner van Oisterwijk

Als Wagenings Hydroloog maak ik met zorgen om water voor nu en later. De omvangrijke ontwatering van de afgelopen veertig jaar heeft grote gevolgen; de klimaatverandering doet daar nog een schep boven op. Verminderen van droogte en hittestress, bevorderen van een groene omgeving en biodiversiteit: het welzijn van de mens – nu en in de toekomst – vaart er wel bij!